top of page

Jól haladnak a rákospalotai Plébániatemplom felújítási munkálatai

A BAU-VIP Generál Kft. 2020 őszén kezdte meg a Budapest-Rákospalota Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom felújítási munkálatait. Októberben a munkaterület átadás-átvételét követően indult a helyszíni kivitelezési munka, egyben az épület beállványozása. Valamennyi részfeladatot a tőlünk megszokott gondossággal és alapossággal végeztük el.



A következő évben a tervek szerint haladtunk: még februárban elkészült a templomtorony és a főhomlokzat állványzata, március végére befejeztük a keresztház homlokzati felújítását. Július 2-án tartottuk meg a bokrétaünnepet. Ebben a hónapban sikeresen befejeztük a toronyhomlokzat felújítását és elkezdtük az állványzat bontását. A mellékhajók csodálatos ólomüveg ablakainak restaurálásával is végeztünk, ezután a szentély és az ahhoz kapcsolódó homlokzat-szakaszok beállványozása következett.


Szeptember közepén elkészültünk a főhajó és a nyugati keresztház feletti tetőfelületek felújítási munkálataival, ezután visszaépítettük a restaurált oldalbejárati kapukat, majd felhelyeztük a szentély feletti oromfalra a rekonstruált kőkeresztet. Ősz végére befejeződött a szentély homlokzati falképeinek konzerválása és teljes restaurálása, amelyen tapasztalt szakembereink dolgoztak a megszokott gondossággal, a megbízó teljes megelégedésére. Elkészültünk a főhomlokzat, a nyugati keresztház és a mellékhajó homlokzatok felújítási munkáival is. Decemberben befejeződött a lépcsőtorony sisakok fémlemezfedése, majd elbontottuk a csatlakozó állványzatot. Visszaépítettük a templom restaurált főbejárati kapuját és a helyükre kerültek a főbejárati homlokzat restaurált terrakotta szobrai is.


Az idei évre maradtak a következők: a mellékhajók tetőfelújításának komplett befejezése, a szentély, a lépcsőtornyok és az oratóriumok homlokzatszakaszainak felújítási munkái, a szentély és az északi oratórium tetőfelújítása, továbbá a hiányzó ólomüveg ablakok rekonstrukciója. A sokrétű megbízást a templomkert rendezése és térburkolási munkái zárják.

46 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page