top of page

A Baptista-ház bokrétaünnepe

Ma a Magyarországi Baptista Egyházzal közösen rendeztük meg a BAU-VIP Generál Kft. kivitelezésében épülő új központjuk Bokrétaünnepét. A bensőséges, jó hangulatú eseményen az ünnepi beszédek elhangzása és egy kis zenés műsor után kitűztük a „bokrétát”, azaz a szalagokkal feldíszített fácskát a ház tetejére, majd együtt bejártuk a szerkezetkész épületet, s a ragyogó napsütésben megcsodáltuk a toronyból a szép kilátást. A program vendéglátással, finom étellel-itallal és jókedvű beszélgetésekkel zárult. Következzen most egy részlet Vantal István ünnepi beszédéből:


„Nagy öröm mindannyiunk számára, hogy a kivitelezés során elérkeztünk ehhez a fontos mérföldkőhöz, ami egyben nagyszerű lehetőség arra, hogy megálljunk egy pillanatra és együtt ünnepeljünk. Írásos feljegyzések tanúsítják, hogy az építők már a XIV. század óta bokrétaállítással ünneplik, amikor az épület újonnan emelt falai, a kőműves- és ácsmunkák elérik a legnagyobb magasságot. Ez a gesztus ma, a fejlett technológiák korában gyakorlatilag ugyanazt jelképezi: elkészült a szerkezet, a falakat sikeresen felhúztuk – az ünnepség lélektani alapja pedig az alkotó munka után érzett öröm.



A hívő ember életét a Biblia több helyen is épület vagy ház építéséhez hasonlítja. Pál apostol a Korintusiakhoz írt 1. levelében például azt mondja: „Isten temploma vagytok... mint bölcs építőmester, fundamentumot vetettem...” A szilárd és tartós épület legfontosabb része az alap, ahogyan a keresztény élet alapköve az egyedüli kőszikla, Jézus Krisztus.


Megtiszteltetés, hogy a mi építő munkánk hozzájárul az átvitt értelmű, szellemi és lelki síkon történő építkezéshez is.”



77 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page