top of page

BÍBOROSI ÁLDÁS

A Rákospalotai Magyarok Nagyasszonya Főplébánia templom felújítási munkái Bíborosi áldásban részesültek


Nagy örömmel osztjuk meg kedves követőinkkel azt a felemelő hírt, hogy 2022. október 9-én a Szűz Mária Magyarok Nagyasszonya tiszteletére tartott hálaadáson Eminenciás és Főtisztelendő Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, érsek úr ünnepi szentmise keretében megáldotta a Rákospalotai Magyarok Nagyasszonya Főplébánia templom felújítási munkáit, valamint az újonnan épült plébánia épületet.

Társaságunk az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye megbízásából 2020. őszén kezdte meg Budapest 15-ik kerületében, a Széchenyi téren található neoromán stílusú, műemlékvédelem alatt álló Magyarok Nagyasszonya Főplébánia templom felújítási munkáit, melyet 2022 év nyarán fejeztünk be.

Odaadó munkánknak köszönhetően megújult többek között a komplett tetőszerkezet és tetőfedés a bádogos munkákkal együtt, megtörtént a hosszú évek alatt megkopott kő és műkő, ill. homlokzati felületek felújítása, a torony zsaluk újragyártása, a fa kapuk és fém nyílászárók helyreállítása, a szentély-homlokzaton meglévő falképek konzerválása és restaurálása, a homlokzati terrakotta szobrok és ólomüveg ablakok restaurálása, a tömbkő lépcsők komplett helyreállítása, valamint a templomkert rendezése és a térburkolat kialakítása.

Eltűntettük az idő vas foga által nyomot hagyott sérüléseket, hogy a főplébánia templom újra a legszebb arcát mutathassa. Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy munkánkat Bíboros úr elismerő szavakkal méltatta, látván a szembeötlő változást.

Mi is hisszük és valljuk azokat az eszméket, amelyeket Bíboros úr szavai csodásan jellemeznek:

„Egyéni életünkben és népünk sorsában azonban, nem is a bajoktól való teljes mentesség a döntő, hanem hogy hűségesen, tisztán, betöltsük azt a hivatást, amit Isten számunkra kijelölt.

Mostani korunk derűs eseményei közé tartozik, hogy lehetőséget kaptunk számos templom megújítására. Hálásak vagyunk érte a gondviselésnek, hálásak mindazoknak, akik döntéseikkel, munkájukkal, imáikkal ennek a templomnak a megújulását segítették. Legyen ez a szép plébániatemplom is eleven hívő közösség otthona, jelezze a világ felé Isten gondviselő szeretetét és a Magyarok Nagyasszonyának védő közbenjárását! Ámen.”

Bíboros úr megható szavait követve továbbra is azon fogunk igyekezni, hogy betöltsük azt a hivatást, amit Isten számunkra kijelölt, tudásunk és munkánk legjavát nyújtsuk ahhoz, hogy megőrizhessük építészeti kincseinket, műemléki értékeinket, megóvjuk és megszépítsük templomainkat az Egyház, a hívő közösség és a következő generációk számára.

53 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page