top of page

Adomány a Gyimesbükki Római Katolikus templom felújítási munkáira

Tisztelt Követőink, Kedves Olvasóink!

Akik ismerik Társaságunkat és a Vantal Családot, tudják, hogy magyarságunk és keresztény hitéletünk megőrzése, ápolása, katolikus egyházunk tisztelete, szent épületeink, templomaink megóvása és felújítása kiemelten fontos feladatunk és hazafias kötelességünk.

Idén pünkösdkor nagy áldásban volt részünk, amikor a Csíksomlyói zarándoklatunk alkalmával eljutottunk Gyimesbükkre, az ezeréves történelmi határunkhoz, ahol megismertük a Gyimesbükki Római Katolikus templom építésének és fennmaradásának történetét.


A templom felújításának támogatására rendezett jótékonysági koncert előtt Salamon József plébános úr mondott köszöntő beszédet, aki elmesélte a Gyimesbükki templom megépülésének megindító történetét, beszélt áldozatos és odaadó szolgálatukról, amellyel az Ezeréves történelmi határunknál képviselik és fenntartják a magyar keresztény hitéletet, hogy minden erejükkel őrzik a magyar nyelvű oktatást és hogy mennyi erőfeszítésükbe telik a magyarság kultúrájának támogatása és fenntartása.

A hallottak nagy tiszteletet és megbecsülést váltottak ki bennünk, s fejünkbe vettük, hogy valamilyen úton-módon mi is hozzájárulunk a magyar nyelv, a magyar kultúra és a kereszténység megmaradásáért, tovább éltetéséért. Hazatértünk után felvettük a kapcsolatot a Gyimesbükki Plébániával, s felajánlottuk szakmai, illetve anyagi segítségünket, hogy a templom fennmaradhasson és a liturgia Gyimesbükkön továbbra is magyar nyelven szólhasson.



Bátorítanánk minden kedves olvasónkat, hogy látogasson el legalább egyszer Gyimesbükkre, erre a varázslatos vidékre, ismerje meg a végeken élő magyar testvéreinket és ha módjában áll, támogassa a Gyimesbükki Római Katolikus templom megújulását.


27 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page