top of page

A Baptista Ház ünnepélyes átadása 2023. június 30.

„Uram, nálad van az élet forrása!”


Ez a bejárat előtti kőtömbbe vésett idézet és fúvós zenekar dallamai fogadták mindazokat, akik összegyűltek a Baptista Ház ünnepélyes átadására. A csodás időjárás is társunk volt abban, hogy a vállalatunk, - a BAU-VIP Generál Kft -, által 2020 év tavaszán megkezdett épület átépítési és felújítási munkáinak eredményeként most a ház a legszebb formáját mutathassa az ünnepre összegyűlt hazai és külföldi vendégek számára.

Az épület ünnepi átadására a Magyar Szentkorona hazahozatalának 45. évfordulóján és a Kárpát-medencébe 500 évvel ezelőtt érkezett Anabaptista reformátorok emléknapján 2023. június 30-án került sor.

Az ünnepélyes nyitó beszéd után a nemzetiszínű szalagot dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úr, Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, dr. Elijah Brown a Baptista Világszövetség főtitkára, Papp János a Magyarországi Baptista Egyház elnöke és Varga László Ottó főtitkár vágta át, ezzel hivatalosan is megnyitva az épületet.

A beáramló vendégsereg ámulva nézte a 21. századi, impozáns épület elegáns előterét és a szemük elé táruló tágas belső tér részleteit. Az ünnepség kórus énekkel és köszöntő beszédekkel folytatódott a földszinti konferenciateremben. Papp János a Magyar Baptista Egyház elnöke beszédében megköszönte mindazoknak a munkáját és közreműködését, akik révén a Baptista Egyház új szervezeti központja létrejöhetett és ilyen színvonalas módon megvalósulhatott. Megköszönte a Magyar Államnak és a személyesen megjelent Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úrnak azt, hogy megkapták az épületet és a felújításhoz szükséges támogatást, továbbá a megvalósításban közreműködők között külön is kiemelte a generálkivitelező BAU-VIP Generál Kft., és Vantal István ügyvezető úr illetve kollégái munkáját.

Az ünnepi beszédek, közös imák és hálaadó énekek, valamint az Épület megáldása után a vendégek szabadon körbejárhatták a Baptista Ház különféle funkciókat betöltő, szemet gyönyörködtető tereit.

Megcsodálták az elegáns recepciót, a légies és fényben úszó belső un. „lebegő” lépcsőházat a középen elhelyezkedő panoráma üveg lifttel, a későbbi közösségi találkozóknak teret adó kávézót, a tárgyaló termeket, a Munkácsy termet, az elnöki és dolgozói irodákat, a Korona termet, ahol a Baptista Egyház emlékkönyvébe bejegyezhettek néhány kedves mondatot, majd izgatott kíváncsisággal látogatták meg a Tetőtéri kilátót, ahol a kellemes időjárásban élvezhették a budapesti panoráma megkapó látképét.


Örömmel konstatáltuk, hogy a megújult Baptista Ház mindenkinek elnyerte a tetszését és dicsérő szavakkal méltatták a látottakat. Boldogok vagyunk, hogy munkánk eredményeként a műemlék jelentőségű területen kialakított és újjá épített Baptista Ház ilyen vonzó és energetikailag is korszerű épületté vált, mely világviszonylatban is megállja a helyét mind az Egyházi, mind pedig a Középületi létesítmények között.


Isten áldását kérve a Baptista Egyház minden dolgozójára és e Házba betérő közösségi tagokra, vendégekre, kívánjuk, hogy leljék meg itt a békét, az egymást segítő szándékot és a feltétel nélküli Krisztusi szeretetet:


„Benedictio domorum”44 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page