top of page

2022. évi Építőipari Nívódíj nyertes pályázat


A BAU-VIP cégcsoport 30 éves jubileumi évének megkoronázásaként az Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriumának Bíráló Bizottsága a 2022. évi Építőipari Nívódíj pályázatára benyújtott pályázatunkat, nevezetesen a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia Templom rekonstrukciós munkáit „Középület, szakrális” kategóriában Építőipari Nívódíjjal jutalmazta.


Örülünk és boldogok vagyunk, hogy a Bíráló Bizottság értékelte és elismerte azt a rengeteg munkát és erőfeszítést, amelyet több éven át odaadóan és nagy gondoskodással végeztünk azért, hogy a nagy múltú Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia Templom méltó módon megújulhasson, új funkciókkal gazdagodjon és megújult, megszépült belső térrel fogadhassa a betérő híveket és a látogatókat.

Ezúton is szeretnénk kifejezni köszönetünket megbízóinknak, a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébániának, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyének, Budapest Főváros Önkormányzatának és különösen Dr. Osztie Zoltán plébános atyának, aki mindezt a gyönyörűséget megálmodta és véghez is vitte.

Köszönjük együttműködő partnereinknek, a kitűnő tervezőknek, dr. Prof. Mezős Tamás vezető építész tervező úrnak, Tóth Péter DLA építészmérnök úrnak, Kamarás Ferenc statikus úrnak, valamint társtervezőiknek a kitűnő munkát; Leposa László műemlékfelügyelő úrnak a támogató együttműködését és a szinte folyamatos, segítő jelenlétét; Böröczky Blanka régész-felügyelő asszony odaadó és gondos munkáját; a szigorú, következetes, de mindig is a megoldásra törekvő műszaki ellenőr uraknak, Nagy István és Jánosi László mérnök uraknak a közös munkát, valamint valamennyi alvállalkozónknak, beszállítónknak és a BAU-VIP összes munkatársának az áldozatos munkáját.

A képen balról jobbra: Tóth Péter, Vantalné Fodor Gabriella, dr. Mezős Tamás, Vantal István, Vantal László

Mi, a BAU-VIP Generál Kft. tulajdonosai és vezetői a Budapest-Belvárosi Főplébánia Templom közösségének tagjaként szakmai megtiszteltetésnek érezzük, hogy részt vehettünk a felújításban.

Nagy áldás, hogy részesei lehettünk ennek az egésznek, s hogy részt vehettünk e nemes és történelmi jelentőségű feladatban, s ezzel a régi mesterek munkáját folytatva mi is itt hagyhattuk a kezünk nyomát. Hálásak vagyunk, hogy hittel és reményeink szerint a ránk bízott talentummal megfelelően sáfárkodva hozzájárulhattunk ahhoz, hogy a templom történetében új korszak kezdődjön.

Az Építőipari Nívódíjat megtestesítő bronzkeretes réztábla felavatására és annak ünnepi megáldására jövő év tavaszán kerül sor, emléket állítva ezzel munkásságunknak.


A tábla-avató ünnepségről a későbbiekben tájékoztatjuk kedves követőinket, partnereinket.

135 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page