top of page
MŰEMLÉK- ÉS MŰEMLÉK JELLEGŰ ÉPÜLETEK
Rákospalotai Magyarok nagyasszonya főplébánia templom felújítási munkálatai 2020-2022

Budapest XV. kerületében, a rákospalotai Széchenyi tér közepén áll a Magyarok Nagyasszonya tiszteletére felszentelt, neoromán stílusú főplébánia templom. A Főplébániához tartozik a Kossuth Lajos utcában, a lakótelep panelházai között megbúvó kis barokk templom, amely Palota középkori egyházát rejti magában. A BAU-VIP Generál Kft. 2020 őszén kezdte meg a Budapest-Rákospalota Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom felújítási munkálatait. Októberben indult a helyszíni kivitelezési munka, egyben az épület beállványozása. Valamennyi részfeladatot a tőlünk megszokott gondossággal és alapossággal végeztük el.

Budapest-Belvárosi (Egyetemi) Kisboldogasszony Templom – részleges felújítási munkák 2019-2020

A Belvárosi (Egyetemi) templom felújításának munkálatait az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közbeszerzési pályázatán nyertük el. Megőriztük a múlt építészeti emlékeit, ugyanakkor a mai elvárásoknak megfelelő technológiával korszerűbbé tettük a szakrális teret. Szerteágazó feladataink között szerepelt a főhomlokzat és a tornyok komplett felújítása és restaurálása, a barokk templombelső oldalkápolnáinak, kőelemeinek, különleges fa és fém műtárgyainak szakrestaurálása, valamint a komplett padlószerkezet, az épületgépészet és elektromos rendszerek teljes felújítása.

Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia 2018-2020

Különleges megtiszteltetés, hogy az elmúlt évtizedben a Budapesti Városháza és a Belvárosi Főplébánia megbízásából részt vehettünk a templom belső felújításában, amelynek mindegyik szakasza rendkívüli feladatot jelentett. A műemlék rekonstrukciós munkáink során megszépült és megújult a barokk és gótikus főtemplom, feltárásra és kialakításra került a románkori altemplom. Mindeközben felújítottuk a barokk altemplomot, elvégeztük a Mátyás Oratórium restaurálását, majd a templomtornyok restaurálását és modernizálását, melynek köszönhetően a tornyok fantasztikus kilátóvá és gyönyörű kiállítótérré alakultak át. Hálásak vagyunk, hogy ott hagyhattuk a kezünk nyomát, a régi mesterek munkáját folytatva.

Az Árpád-házi Szent Erzsébet Plébánia épületének felújítása 2017-2018

Eredetileg a tetőtér részleges beépítését tervezték, ám az elavult gépészet és elektromos hálózat miatt végül a műemlék épület teljes felújítása és korszerűsítése mellett döntött megbízónk, az Esztergom-Budapest Főegyházmegye. Ennek során a plébániaépület összes helyiségét – a belső udvari homlokzatokat is – felújítottuk, a szobák, irodák és közlekedők új burkolatokat és nyílászárókat kaptak. Megnöveltük a közösségi tereket: kialakítottunk egy nagyméretű hittantermet, egy baba-mama szobát és egy teakonyhát. A régi, elavult padlástér és tető felújításával, valamint a tetőtér beépítésével egy gyönyörű új, klimatizált és a kor igényeinek mindenben megfelelő közösségi teret hoztunk létre az egyházközösség számára.