MŰEMLÉK- ÉS MŰEMLÉK JELLEGŰ ÉPÜLETEK
Rákospalotai Magyarok nagyasszonya főplébánia templom felújítási munkálatai 2020-2022

Budapest XV. kerületében, a rákospalotai Széchenyi tér közepén áll a Magyarok Nagyasszonya tiszteletére felszentelt, neoromán stílusú főplébánia templom. A Főplébániához tartozik a Kossuth Lajos utcában, a lakótelep panelházai között megbúvó kis barokk templom, amely Palota középkori egyházát rejti magában. A BAU-VIP Generál Kft. 2020 őszén kezdte meg a Budapest-Rákospalota Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom felújítási munkálatait. Októberben indult a helyszíni kivitelezési munka, egyben az épület beállványozása. Valamennyi részfeladatot a tőlünk megszokott gondossággal és alapossággal végeztük el.


Budapest-Belvárosi (Egyetemi) Kisboldogasszony Templom – részleges felújítási munkák 2019-2020

A Belvárosi (Egyetemi) templom felújításának munkálatait az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közbeszerzési pályázatán nyertük el. Megőriztük a múlt építészeti emlékeit, ugyanakkor a mai elvárásoknak megfelelő technológiával korszerűbbé tettük a szakrális teret. Szerteágazó feladataink között szerepelt a főhomlokzat és a tornyok komplett felújítása és restaurálása, a barokk templombelső oldalkápolnáinak, kőelemeinek, különleges fa és fém műtárgyainak szakrestaurálása, valamint a komplett padlószerkezet, az épületgépészet és elektromos rendszerek teljes felújítása.

Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia 2018-2020

Különleges megtiszteltetés, hogy az elmúlt évtizedben a Budapesti Városháza és a Belvárosi Főplébánia megbízásából részt vehettünk a templom belső felújításában, amelynek mindegyik szakasza rendkívüli feladatot jelentett. A műemlék rekonstrukciós munkáink során megszépült és megújult a barokk és gótikus főtemplom, feltárásra és kialakításra került a románkori altemplom. Mindeközben felújítottuk a barokk altemplomot, elvégeztük a Mátyás Oratórium restaurálását, majd a templomtornyok restaurálását és modernizálását, melynek köszönhetően a tornyok fantasztikus kilátóvá és gyönyörű kiállítótérré alakultak át. Hálásak vagyunk, hogy ott hagyhattuk a kezünk nyomát, a régi mesterek munkáját folytatva.

Az Árpád-házi Szent Erzsébet Plébánia épületének felújítása 2017-2018

Eredetileg a tetőtér részleges beépítését tervezték, ám az elavult gépészet és elektromos hálózat miatt végül a műemlék épület teljes felújítása és korszerűsítése mellett döntött megbízónk, az Esztergom-Budapest Főegyházmegye. Ennek során a plébániaépület összes helyiségét – a belső udvari homlokzatokat is – felújítottuk, a szobák, irodák és közlekedők új burkolatokat és nyílászárókat kaptak. Megnöveltük a közösségi tereket: kialakítottunk egy nagyméretű hittantermet, egy baba-mama szobát és egy teakonyhát. A régi, elavult padlástér és tető felújításával, valamint a tetőtér beépítésével egy gyönyörű új, klimatizált és a kor igényeinek mindenben megfelelő közösségi teret hoztunk létre az egyházközösség számára.

A győri Nagyboldogasszony-székesegyház felújítási munkálatai 2017

Nagy örömünkre szolgált, amikor megbízást kaptunk a győri székesegyház műemlékfelújítására. Feladataink részét képezte a templombelső padlószerkezetének, gépészeti és elektromos rendszereinek teljes átépítése és komplett felújítása. Ennek során a templom új mészkőburkolatot kapott; továbbá új, környezetbarát fűtési és világítási rendszert, valamint modern kommunikációs audiovizuális rendszert is kiépítettünk. Elkészítettük a Szent László hermájának teret adó Héderváry-kápolna vagyonvédelmi és restaurálási munkáit. Új üveg szélfogók és üvegfödémek épültek, és a sekrestye is megújult. A kivitelezést a kor színvonalának megfelelő anyagok, szerkezetek, berendezések felhasználásával végeztük el.


Óbudai Szent Péter és Pál Főplébánia – felújítás 2015

Az Óbudai Szent Péter és Pál Főplébánia kiemelt műemlékeink közé tartozik. A plébánia épületeinek jubileumi rekonstrukciójára a BAU-VIP Generál Kft. kapott megbízást. A rekonstrukcióra szoruló tető minden olyan alkotóelemét megmentettük, amit csak lehetett. A tetőszerkezet fő tartóelemeit oly módon cseréltük új faszerkezetre, hogy csak a tönkrement részeket távolítottuk el és pótoltuk új faanyaggal. Megerősítettük a szerkezetet, megújítottuk a tetőfedést és a lécezést, valamint a tetőszellőzőket, az ereszcsatornát és az ereszpárkányt. Az épületeken túl a falazott kerítés teljes felületét is renováltuk. A munkálatok során a fő- és a melléképület homlokzata is megújult, így maradéktalanul érvényesül a barokk harmónia. A végeredmény megbízónk és a hívek tetszését egyaránt elnyerte.