BELSŐÉPÍTÉSZET
Somogyi József Művésztelep és Juhhodály 2017-2018

Tihany tájvédelmi körzetében található a Somogyi József Művésztelep, amely a Magyar Képzőművészeti Egyetem tulajdona. A főépület felújítására és átalakítására, valamint a Juhhodályban a Robotkar fogadására alkalmas ideiglenes épület kivitelezésére kaptunk megbízást. A bontási, építőmesteri és szakipari építési munkálatok mellett a belsőépítészeti és épületgépészeti munkákat is elvégeztük.

A vendégház első emeletén a meglévő lakószobák átalakításával pormentes labort és számítógéptermet hoztunk létre, az oktató- és szemináriumteremben modern világítást és nagyméretű LED TV-ket szereltünk be.

A vendégház komfortját korszerű konyhatechnológiával kiépített, új catering helyiséggel növeltük. A mellékhelyiségeket normál és mozgássérült vizesblokkokkal láttuk el. A főépületet akadálymentesítettük, a mozgáskorlátozottak kényelmes ott tartózkodását a számukra kiépített apartmannal és külső parkolóval tettük lehetővé.

VÁROS BOLTJA 2014

A műemlékvédelem alatt álló Fővárosi Városháza épületében kapott otthont a „VÁROS BOLTJA“ nevet viselő kiállító- és értékesítő tér, melynek generálkivitelezési munkáira cégünk kapott megbízást. Az eddig kihasználatlan, évek óta raktározási célra fordított irodarész átépítésével egy modern, a műemléki hangulatot mégis megtartó kiállító- és értékesítő teret alakítottunk ki. A kivitelezést nagyban befolyásolták a tervektől eltérő műszaki körülmények, de a felmerülő problémákat sikeresen megoldottuk. A külső nyílászárók és belső ablakportálok felújítása mellett a bejáratot új portálszerkezet hangsúlyozza. A belső térbe egyedi gyártású bútorok kerültek. Új elektromos alaphálózatot építettünk ki és modern, energiatakarékos lámpatesteket szereltünk fel.

 

Az SCH-Galéria felújítása és kibővítése 2015

Budapesten a Bajcsy-Zsilinszky út 37. számú épülete ad otthont az SCH-Galériának. Idővel a terek szűkösnek bizonyultak az új elképzelésekhez. Ezért a tulajdonosok úgy döntöttek, hogy lefelé terjeszkednek: a használaton kívüli pincehelyiséget felújítva bővítik a kiállítóteret. Elbontottuk a belső galériát, így a földszint elegánsabb és tágasabb lett.

Mindkét szintet korszerűsítettük, melynek egyaránt része a beléptető rendszer és a vagyonvédelem, az erős és gyenge áramú rendszer, a modern világítás kiépítése. A régi, téglából falazott pincék hasznosítása során a falazat és az aljzat tisztítása, felújítása, szigetelése rendkívüli körültekintést igényel. A galéria szép boltíves pinceegyüttese azonban megérdemelten kapott „új életet”. A földszintről vadonatúj vasbeton lépcsőn lehet lesétálni a nívós kiállítótérbe, ahol a műtárgyakat életre keltő világítás a korabeli építészet értékeit is kihangsúlyozza. A pinceszinten egy kényelmes és hangulatos irodát is kialakítottunk.